Wednesday, October 30, 2013

ETLİ PAZI ÇORBASI




etli pazi corbasi 1



MALZEMELER:


  • 1 Adet soğan

  • 250-300 gr kadar pazı (ıspanakta olabilir)

  • Yarım su bardağından biraz daha fazla buğday

  • 1 Çay bardağı nohut

  • 250 Gr. kuzu kuşbaşı

  • 1 Yemek kaşığı tereyağ

  • 6 Bardak su

  • Tuz , karabiber

  • 1 Su bardağı yoğurt

  • 1 Yumurta sarısı

  • 2 Yemek kaşığı un (tepeleme)

  • 1 Adet limon suyu

  • Bir yemek kaşığı tereyağ

  • Pulbiber , nane ve tuz........

HAZIRLANIŞI:  Buğdayı ve nohutu yumuşaması için bir gece önceden ıslatıyoruz. Ertesi gün tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilavesiyle iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Ayrı bir tencereye aldığımız tereyağını eritip soğan ve etlerimizi soteliyoruz  . Üzerine su ilavemizide yapıp etlerimiz pişene kadar kaynatma işlemini sürdürüyoruz. Sonrasında temizleyip kıydığımız  pazıları , nohutla buğdayıda içine ekleyip pişirmeye bir süre daha devam ediyoruz. Terbiyesi içinse; bir kaseye yoğurt, limon suyu, yumurta sarısı ve unu alıp iyice çırptıktan sona tenceremize  karıştırarak ekliyoruz. (yoğurdun kesilmemesi için kaynayan çorba karşımından bir miktar alarak terbiyemize eklemenizi tavsiye ederim) En son olarakta tuzumuzu ekliyoruz. Servis ederken kızdırdığımız tereyağımıza pul biber ve nane katıp karışımı biraz yakıyoruz ve çorbamızın üzerine sos olarak gezdirirerek servis ediyoruz.... Afiyet olsun....:)


etli pazi corbasi 2



No comments:

Post a Comment