Wednesday, October 30, 2013

Fesleğenli Kremalı Domates Çorbası


Feyza iki tarif ile domates etkinligini senlendiriyor...

Ilk tarif: kremali domates corbasi


feslegenli kremali domates corbasi 1




Malzemeler:






4 domates  


3 yemek kaşığı zeytinyağı


1 soğan


1 diş sarımsağı 


5 su bardağı su


80 ml krema


Yarım çay bardağı ince kıyılmış fesleğen


2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri


Karabiber 


Tuz


Yapılışı:


1- Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsağı ince kıyın. Soğan ve sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Domatesleri ekleyip, 7-8 dakika daha kavurun.






2- Su  ve fesleğeni ilave edin ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 25 dakika pişirin. Karışımı blender ile püre haline getirin.






3- Tencereyi tekrar ocağa alıp kremayı ekleyin ve 5 dakika daha kaynattıktan sonra tuz, karabiber ve kalan fesleğeni ekleyin. Çorbayı kaselere paylaştırın üzerine kaşar peyniri ekleyerek sıcak servis yapın. 






Afiyet olsun.


No comments:

Post a Comment