Tuesday, October 29, 2013

ARPA ŞEHRİYELİ TAVUK ÇORBASI..



  Bugün tarifini eşimden öğrendiğim bir çorba tarifi yayınlamak istiyorum.O da bir avcı arkadaşından öğrenmiş zamanında.Tarifte keklik eti var esasında fakat asla böyle bir şey yiyemem de yapamam da.Kuşların  sofralara değil doğaya daha çok yakıştığını düşünenlerdenim.Gelelim çorbamızın tarifine;


arpa sehriyeli tavuk corbasi 1
 MALZEMELER:

1 adet soğan,

2-3 adet çarliston biber,

2 adet kabukları soyulmuş domates,

bir tutam nane,

1 yemek kaşığı salça,

1tavuğun kanat,göğüs boyun gibi kemikli yerlerinden doğranmış çorbalık  etler,

1yemek kaşığı sıvı yağ.

1,5 çay bardağı arpa şehriye

YAPILIŞI:

   Sıvıyağda  soğanlar ve biberler biraz kavrulduktan sonra çorbalık etleri ekleyerek 4-5 dakika karıştırarak sotelenir.Domatesler  ufak ufak doğranarak onlar da  eklenir.Salça ilavesi ile şehriyeler ve 6 su bardağı su eklenerek15 dakika kaynatılır.Nane ilave edilerek bir 5 dakika daha kaynatılır ,ateşten alınır.Servise hazırdır.Ana yemek kadar doyurucu ve tam bir vitamin deposu olan çorbayı özellikle kışın çok yaparım,sizlere de denemenizi tavsiye ediyorum.


No comments:

Post a Comment