Thursday, October 31, 2013

Yalancı Paça Çorbası Hemde Çok Yalancı



yalanci paca corbasi hemde cok yalanci 1
Günaydınlar...

Hayırlı, bereketli sağlık dolu bir Cuma olsun inşallah..

Rahmet ve bereket kapıları açılsın üzerimize Rabbimizin, Hz. Peygamberimizin(s.a.v) pürnûrû gönüllerimize dolsun inşallah..

Rabbim beladan, şerden, kemgözlerden, kötü sözlerden korusun hanemizi, ruhumuzu..Her daim bereketi ile ödüllendirsin bizleri..

Âmin...

Bugün bir çorbam var ki yalancımı yalancı ama bir o kadar da lezzetli.. Aşure için ıslattığım buğdaylar fazla gelince salatada, çorbada hatta dolmada kullanır oldum ilk buğday mamülü bu nefis çorbaa..

Yapın içirin sevdiklerinize şifa olsun..

Malzemeler:

200 gr. parça et

Eti haşlamak için sıcak su ve tuz

1 lt.et suyu

3 çorba kaşığı yoğurt

2 çorba kaşığı un

2-3 damla limon suyu

1 yumurtanın sarısı

2 diş sarmısak

2 çorba kaşığı tereyağ

1 çay bardağı haşlanmış buğday

Tuz karabiber

Yapılışı:

Öncelikle etler sıcak suda tuz ilavesi ile düdüklü tencerede haşlanır.Soğuduktan sonra minik parçalara doğranır yahut didilir..

Bir tencerede et suyu kaynatılır..

Cam bir kasede un, yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyu çırpılır ve bir kepçe et suyu eklenip karıştıılır..

Unlu karışım tencereye eklenir, kaynatılır..Az sonra içine buğdaylar ve etler eklenip tuzu ve karabiberi eklenerek iki üç taşım daha kaynatılır ocaktan almadan evvel üzerine kızdırılmış tereyağ gezdirilip sıcak sıcak servis edilir..

Afiyet bal şeker olsun..

No comments:

Post a Comment