Sunday, October 27, 2013

KÜRDAN BÖREĞİ VE TERBİYELİ(SÜTLÜ) MERCİMEK ÇORBASI



kurdan bore i ve terbiyeli sutlu mercimek corbasi 1




Börek tarifi Derya abladan,hem kolay hem lezzetli bir börek.

Teşekkür ederim ablacım...

Malzemeler

2 adet yufka

10 adet sosis

Kürdan

Yarım su bardağı sıvı yağ


kurdan bore i ve terbiyeli sutlu mercimek corbasi 2


Hazırlanışı

Yufkaları üst üste koyarak ortadan ikiye katlıyoruz.Yufkalardan gazoz şişesi kapağıyla yuvarlaklar çıkarıyoruz.Sosislerimizi doğrayıp,kürdana önce bir adet sosis,sonra yufka olarak diziyoruz.(Ben bir adet sosis,2 adet yufka olarak dizdim).En son ve en baş sosis olmalı.Kızgın yağda kızartıp kağıt havlu koyduğumuz tabağa alıyoruz.

TERBİYELİ SÜTLÜ MERCİMEK ÇORBASI


kurdan bore i ve terbiyeli sutlu mercimek corbasi 3


Malzemeler

1 su bardağı kırmızı mercimek

1 litre su (çorbanın kıvamına göre arttırılabilir veya eksiltilebilir)

1 küçük boy soğan

1 orta boy havuç

1 su bardağı süt

1 yumurta sarısı

1 yemek kaşığı un

Sıvıyağ

1 yemek kaşığı tereyağ

2 yemek kaşığı limon suyu

Karabiber,kırmızı biber,tuz

Hazırlanışı

Soğanı ve havuçu doğrayıp yağda kavrulur.Unuda döküp birkaç dakika kavurduktan sonra suyu ,tuzu,karabiberi ve mercimeğide ilave edip pişirilir.Blendırdan geçirdikten sonra ayrı bir kapta  sütü,limon suyu,yumurta sarısı çırpılıp çorbanın suyundanda birkaç kaşık alıp karıştırdıktan sonra çorbaya yavaş yavaş ilave edilir.Eğer çorbanız koyu kıvamlı olduysa birazda su ilavesi yapılabilir veya eğer sulu olduysa bir kaşık daha un ilavesiyle kıvamı kendi tercihinize göre koyulaştırabilirsiniz.5 dakika daha kaynatılır.Üzeri için tereyağ eritilir.İsteğe göre kırmızı biber yada kuru nane ilave edip karıştırılır.Servis edeceğimiz zaman çorba kaselerinin üzerine 1 yemek kaşığı dökülür.

No comments:

Post a Comment