Tuesday, October 29, 2013

Balkabağı Çorbası


balkabagi corbasi 1Çocukluk yıllarında annanem yapardı bu çorbadan.. Geçen hafta sonu ben de ilk defa yaptım. Uzun zamandır da içmemiştim.. Tatlımsı bir tadı olduğu için herkezin damak tadına uymayabilir. Bu lezzete yabancı olmadığımızdan olsa gerek biz seviyoruz. Birde balkabağından börek yaparız. O da sevdiğim bir lezzettir. Tabi o da tatlı börek oluyor.. İlk fısatta yapıp tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum..

malzemeler:


  • 300gr. balkabağı

  • 1 çorba kaşığı un

  • 1 çay kaşığı muskat cevizi

  • 1 çay bardağı süt

  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ

  • tuz

  • su



yapılışı: Kabukları soyulmuş küp küp doğranmış kabakları yıkayın. Üzerine yaklaşık olarak 1 lt su koyun. Tencereyi ocağın üzerine alın. Kaynatıp, kabakları pişirin. Pişirdikten sonra el mikseriyle kabakları püre haline getirin. Diğer tarafta tencerenin içine sıvıyağ koyup un ile kısık ateşte kavurun. Üzerine soğuk sütle birlikte soğuk suyu aynı anda döküp, hızlıca karıştırın. Diğer tarafta püre haline getirdiğiniz kabakları ilave edip karıştırın. Kaynamaya başlayınca muskat cevizi rendeleyip tuzu ilave edin. Çorbanın suyunu kontrol edip gerekiyorsa sıcak su ilave edin. Arzu ederseniz karabiber, pulbiber ekleyebilirsiniz.. Kısık ateşte 5 dakika daha kaynatıp servis kaselerinde servis edin...

balkabagi corbasi 2

No comments:

Post a Comment