Monday, October 28, 2013

TARHANA ÇORBASI



tarhana corbasi 1


Tarhana Çorbası sabah kahvaltıları dahil her öğün yenilebilir.Kökeni Orta Asyadan gelen Türklere dayandığı söylense de aslında Tarhana Farsça bir kelimedir.Her türlü yiyeceği kurutarak saklamaya çalışmışlar ve yoğurdun saklanması için Tarhanayı bulmuşlar.Daha önce size kendi yöreme ait Tarhana Tarifini vermiştim.Şimdide bu Tarhana dan içinizi ısıtacak bir Tarhana Çorbası yapmanız için güzel bir tarif paylaşıyorum. Umarım beğenirsiniz.


Malzemeler:

3 çorba kaşığı tarhana

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

3 diş sarımsak

Sıvı yağ

Tavuk suyu

Tuz,karabiber,pul biber,nane



Hazırlanışı:

Tarhanayı önceden üzerini geçmeyecek şekilde ılık suyla karıştırıp,bekletin.


tarhana corbasi 2


Çorbayı pişireceğiniz tencerede yağı kızdırın.İnce ince doğranmış sarımsakları ekleyin. Soteledikten sonra süzgeç ile sarımsakları alın.Domates ve biber salçasını ilave edin.Kavurduktan sonra 3 kase su koyun.Su ılıdıkdan sonra suda beklettiğimiz tarhanayı kaşık ile ezip,sulandırıp ekleyin.Kaynayıncaya kadar çorbayı karıştırın.Topaklanmaması için kaynayıncaya kadar karıştırmalısınız.Kaynadıktan sonra tuzu,baharatları ve naneyi ekleyip bir süre daha kaynattıktan sonra altını kapatın.Sıcak olarak servis yapın.


tarhana corbasi 3



No comments:

Post a Comment