Tuesday, October 29, 2013

Kavurmalı Çorba



kavurmali corba 1
      Eee malumunuz Kurban Bayramı ve bol-bol etler, kavurmalar...Bunları tüketmekte bir nebze olsun fikir verme adına paylaşmak istedim...Mümkünse kıyma yapılarak yapılmış kavurma kullanılır.Eğer kıyma değilse o zaman da kaynar suya konulan kavurma beş dakika bekledikten sonra iplik gibi didiklenir...Bu kadar ön bilgi sanırım yeterli olacaktır...Haydi buyurun mis gibi iç ısıtan şifa niyetine çorbamızın yapımına...



MALZEMELER


  1. 3 yemek kaşığı kavurma ( eğer kavurma yoksa yerine taze kıyma da kavrulabilir)

  2. 3 yemek kaşığı un

  3. 2 yemek kaşığı tereyağı

  4. 1 yumurta sarısı

  5. 2 diş sarımsak

  6. 1 kuru soğan

  7. Yarım limon suyu

  8. Tuz ve değirmen kara biber

  9. 1 su bardağı etsuyu yada et su tablet

  10. 1 litre soğuk su



YAPILIŞI







  • Tereyağı ocağa konularak kıyılmış soğan iyice pembeleşene kadar kavrulur.

  • Üzeri dövülmüş sarımsak eklenir.

  • Un eklenerek kavrulmaya devam edilir.

  • Unun kokusu çıkıp pembeleşene kadar karıştırarak kavrulur.

  • Üzerine SOĞUK su eklenerek çırpma teliyle hızlı hızlı karıştırılır.

  • Kavurma bu arada eklenerek karıştırmaya devam edilir.

  • Kıvamı koyu gelirse su eklenerek açılabilir.

  • Çorba kaynamaya başlayınca ayrı bir yerde yumurta sarısı ve limon suyu çırpılarak eklenir.

  • Bu arada yumurta kesilmesin diye sık-sık karıştırılır.

  • Değirmenden karabiber atılır.

  • Tuz ve kıvamına bakarak çorbanın altı kapatılır. 



kavurmali corba 2



  • Afiyet olsun...





No comments:

Post a Comment