Monday, September 9, 2013

YARMALI MERCİMEK ÇORBASI


yarmali mercimek corbasi 1 Festival büyük bir ilgi gördü.Çok kalabalıktı ve bizim içinde değişiklik oldu.Güney Doğuyu biliyor musunuz bilmem ama Güneyin en sosyal etkinliği bol şehri Şanlıurfa diyebiliriz.Gerek mistik yapısı gerek tarihi ve otantik yapısı zaten Şanlıurfa'yı ilginç kılmakta ama bu tarz sosyal etkinliklerde şehre ayrı bir hayecan katmakta.Üstelik burada sosyal etkinlikler ve yaşam çok uygun .Nasıl diyecekseniz örneğin;

Sinema=4 tl,

Dolmuş=1tl,

şehir tiyatrosu =ücretsiz,

Ekmek=40 krş,

Fırında yemek pişirttirme =ücretsiz ,

Geçen hafta Haluk levent konseri vardı =20TL,

Havalar yavaş yavaş soğumaya başladı.Özellikle sabahleyin okula giderken üşümeye başladım.Eeee soğuk havalar yaklaşınca aklıma ilk gelen sıcacık bir çorbadır.İşte bol vitaminli doyurucu bir çorba.

Çorbamı 1.Sıcak Bir Çorba Pişir etkinliği için kutsalsofra arkadaşıma gönderiyorum...


TANELİ MERCİMEK ÇORBASI –YARMALI



Malzemeler:




  • 1 fincan yarma,


  • 2 fincan kırmızı mercimek,


  • 1 fincan haşlanmış nohut,


  • Sıvı yağ ,kırmızı biber,tuz


  • istenilirse biraz et suyuda ilave edilebilir ki o zaman lezzeti daha farklı olur.( aynı zamanda et suyu kırığa ve çıkığa iyi gelir.)



Yapılışı:Yarmayı 1-2 saat sıcak suda ıslatıyoruz.Mercimeği yıkayıp yarma ile beraber pişiriyoruz.Tuzunu ilave etmeyi unutmuyoruz.İyice piştikten sonra içine haşlanmış nohutları ilave ediyoruz.Üzeri için sıvı yağı yakıp biraz soğuduktan sonra içine kırmızı biberi ekliyoruz ve çorbaya karıştırıyoruz.



Önceleri bu şekilde yaptıktan sonra nohuttu koymadan önce malzemeleri blenderdan geçiriyordum.O zaman hiç tane olmuyordu.Ama eşimin isteği üzerine bu defa taneleri ezmedim daha çok hoşumuza gitti.Çok doyurucu bir çorba.Afiyet olsun



Herkese iyi haftalar sağlıklı , hayırlı bol kazançlı günler:))))))))))))))



No comments:

Post a Comment