Tuesday, August 13, 2013

yoğurtlu irmik çorbası


9 Ocak 2013

yogurtlu irmik corbasi 1



İrmik çorbası yaparken zeytinyağı ve tereyağını birlikte kullanırsanız, çorbanız fazlasıyle lezzetli olur. Birde irmik ve şehriyeyi birlikte kavurduktan sonra, suyunu verirken dipten karıştırarak topaklanmasını önlemelisiniz. Ayrıca çorba çok kısık ateşte pişirilmeli ve arada bir dipten karıştırılmalıdır.






yoğurtlu irmik çorbası malzemesi


bir çay bardağı irmik


bir kaşık arpa şehriye


beş kaşık zeytinyağı


bir kaşık kuru nane


altı bardak sıcak su


bir yumurta


bir bardak yoğurt


tuz






yoğurtlu irmik çorbasının yapılışı


çorbanın sosu için yumurta ve yoğurdu birlikte çırpın


yağı ertin üzerine arpa şehriye ve irmiği ilave edin


şehriye sararıncaya kadar kavurun


ardından sıcak suyu ilave edin karıştırın


tencereyi bir defa fokurdatın, kapağı kapayın


tencereyi ağır ateşte 10 dakika kaynatın


ardından sosun içerisine bir kepçe çorbadan ilave edin, karıştırın


sosu tencereye dökün ve dipten karıştırın


tencere kaynamaya başladıktan sonra


ağır ateşte 5 dakika süre ile çorbayı tekrar kaynatın


süre bitiminde ocaktan alın, naneyi ve tuzu katın


ardından irmik çorbanızı gönlünüzce servis yapın.






afiyet bal şeker olsun







No comments:

Post a Comment