9 Ocak 2013
İrmik çorbası yaparken zeytinyağı ve tereyağını birlikte kullanırsanız, çorbanız fazlasıyle lezzetli olur. Birde irmik ve şehriyeyi birlikte kavurduktan sonra, suyunu verirken dipten karıştırarak topaklanmasını önlemelisiniz. Ayrıca çorba çok kısık ateşte pişirilmeli ve arada bir dipten karıştırılmalıdır.
yoğurtlu irmik çorbası malzemesi
bir çay bardağı irmik
bir kaşık arpa şehriye
beş kaşık zeytinyağı
bir kaşık kuru nane
altı bardak sıcak su
bir yumurta
bir bardak yoğurt
tuz
yoğurtlu irmik çorbasının yapılışı
çorbanın sosu için yumurta ve yoğurdu birlikte çırpın
yağı ertin üzerine arpa şehriye ve irmiği ilave edin
şehriye sararıncaya kadar kavurun
ardından sıcak suyu ilave edin karıştırın
tencereyi bir defa fokurdatın, kapağı kapayın
tencereyi ağır ateşte 10 dakika kaynatın
ardından sosun içerisine bir kepçe çorbadan ilave edin, karıştırın
sosu tencereye dökün ve dipten karıştırın
tencere kaynamaya başladıktan sonra
ağır ateşte 5 dakika süre ile çorbayı tekrar kaynatın
süre bitiminde ocaktan alın, naneyi ve tuzu katın
ardından irmik çorbanızı gönlünüzce servis yapın.
afiyet bal şeker olsun
No comments:
Post a Comment