Friday, August 30, 2013

Düğün çorbası



dugun corbasi 1





1-2 gündür kırıklığım vardı..Bugün bol bol dinlendim..İstirahat etmek iyi geldi,şu anda kendimi daha iyi hissediyorum..Bu arada,eşimden gece oturmalarıma kısıtlama geldi:))Haftada en az iki gün erken yatmam gerekiyormuş,yoksa halsiz kalıyormuşum..Haklı aslında,blog çalışmalarımı çocuklar uyuduktan sonra yaptığım için gece yarısına sarkıyor genelde..Bundan sonra eşimi dinleyeceğim:))Yoksa hastalık kapıda ..

Bugün çoook lezzetli bir çorba tarifim var..Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak mis gibi bir çorba..Tarifi için devamını okumanız yeterli..



      Malzemeler



  • 100 gr.kuzu eti ya da 1 adet kuzu gerdan

  • 2 yemek kaşığı tereyağ

  • 1 yemek kaşığı tepeleme un

  • Yarım limon

  • 1 yumurta sarısı

  • 2-2.5 çay kaşığı tuz

  • Çay kaşığı ucuyla karabiber

  • 1 çay kaşığı pul biber

  • 5 Klasik su bardağı et suyu (çorba için kullanılacak)

Yapılışı

Önce etimizi suyla birlikte tencereye koyalım (tercihen düdüklü)yenebilecek kıvama gelene kadar haşlayalım.Etlerimizi tavla zarı büyüklüğünde doğrayalım..Ayrı bir tencerede,1 yemek kaşık tereyağında unumuzu çevirelim kokusu çıkana kadar..Haşladığımız etin suyundan 5 su bardağını,yavaş yavaş unumuzun üzerine ilave edelim..Çırpma teliyle çırparsak pürüzsüz olur.Kaynamaya başlayınca,altını kısalım ve etlerimizi ilave edelim..Bir kasede yumurta sarısı ve sıkılmış yarım limon suyunu çırpalım .Çorbamızdan 1 kepçe alıp sosumuzu ılıtalım ve karıştırarak çorbamıza ilave edelim..Tuzunu ve karabiberini katıp altını kapatalım.

Cezvede kalan 1 kaşık tereyağını eritip,pulbiberi fazla yakmadan çevirip çorbamıza ilave edelim servis yapalım.

Afiyet olsun..

No comments:

Post a Comment