Thursday, August 29, 2013

Ezo Gelin Çorba






Malzemeler:






  • 1 su bardağı kırmızı mercimek





  • 1 orta boy havuç





  • 1 orta boy soğan


  • 1 orta boy patates


  • 1 adet limon





  • Salça





  • 2 çorba kaşığı pilavlık bulgur





  • Tuz, kurunane





  • Et veya tavuk suyu, su




Hazırlanması:




Kırmızı mercimeği, ayıklayıp yıkayın. Düdüklü tencereye koyduğunuz sıvıyağda önce ince ince doğranmış soğanları, sonra salçayı kavurun. İsterseniz soğanı tüm bırakıp sonra içinden çıkarabilirsiniz ama ben tercih etmem. Rendelenmiş havuç, patates ve limon kabuğunu, mercimeği, suyu ve etsuyunu, tuzunu koyup düdüklüde buharı çıktıktan sonra 20 dakika pişirin. 20 dakika sonra açıp bulguru ekleyin ve tekrar kapağını kapatıp buharı çıktıktan sonra 10 dakika daha pişirin. Mercimek ortalama bu sürede pişer ancak pişmemişse yeniden pişene kadar pişirin. Ben kapağı açınca yine de çok az blendırdan geçiriyorum. Ezogelin çorbası süzme bir çorba değildir, taneli olmalıdır. Ama çocuklar problem yaratmasın diye azıcık vıjjjt lıyorum doğrusu.Üzerine de nane ve karabiber serpip afiyetle içebilirsiniz çorbanızı.




No comments:

Post a Comment