Friday, August 30, 2013

TERBİYELİ KAVRULMUŞ ŞEHRİYE ÇORBASI












terbiyeli kavrulmus sehriye corbasi 1

TERBİYELİ KAVRULMUŞ ŞEHRİYE ÇORBASI




Herkese merhabalar,hayırlı cumalar.

  Öncelikle geç olsa da tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en içten duygularımla kutluyorum.

aslında diğer sosyal paylaşım ağlarımın hepsinde paylaştım ama bir türlü bloguma post atamadım,gerçi bir gün değil her gün kutlanması gereken günlerden biridir oda ayrı.

bugün Yağız'ım içinde ilk öğretmenler günüydü,ama bazı aksiliklerden dolayı ben malesef gidemedim,neyse ki sınıf annemiz hediyemiz ulaştırdı hepimizin adına,oğlumdan bir öpücük almış öğretmeni daha ne olsun::)

                                          ''bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum ''

demiş HZ. ALİ ,daha bunun üzerine zaten söylenecek söz bırakmamış,diyorum ve çorbama geçiyorum..

  İşte her gün yesem bıkmayacağım bir çorba tarifiyle karşınızdayım.terbiyesiz çorbalardan çok terbiyeli olanları daha çok seviyorum:)

  Bu çorbanın en önemli farkları şehriyeli haşlayarak değil kavurarak yaptım ve birde sosu,aslında sosu sadece süslemek için yapmıştım fakat fotoğrafını çektikten sonra soslu bir şekilde yeyince inanamadım,çünkü bu sosun bu çorbaya bu kadar yakışacağını düşünmüyordum.fakat müthiş bir lezzet çıktı ortaya.denemenizi tavsiye ederek tarife geçiyorum...













terbiyeli kavrulmus sehriye corbasi 2

TERBİYELİ KAVRULMUŞ ŞEHRİYE ÇORBASI


  Diğer çorba tariflerine BURADAN ulaşabilirsiniz.

MALZEMELER

1 yemek kaşığı dolu dolu tereyağ

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1,5 çay bardağı tel şehriye(orta boy çay bardağı)

3-4 bardak kaynar su(mutlaka kaynar olmalı)

3 bardak tavuk suyu(yoksa onun yerine kaynar suda kullanabilirsiniz ve dilerseniz bulyon ekleyebilirsiniz,tercihinize kalmış)

tuz

tane karabiber

terbiyesi için:

3 yemek kaşığı yoğurt

1 yemek kaşığı tepeleme un

1 yumurtanın sarısı

sos için:

2 çay kaşığı pul biber

2 çay kaşığı kuru nane

1-2 yemek kaşığı sıvı yağ











terbiyeli kavrulmus sehriye corbasi 3

TERBİYELİ KAVRULMUŞ ŞEHRİYE ÇORBASI


HAZIRLANIŞI

  Öncelikle kaynar suyumuzu hazır edelim.diğer tarafta tencereye yağlarımızı alıp ısıtalım ve tel şehriyeleri de ekleyip iyice kavuralım.sıcak suyumuzu varsa tavuk suyunu da ekledikten sonra (bence toplam 6 bardakla

başlayın koyu olursa tekrar su ilave etme şansımız var nasılsa.suyumuzu da ekledikten sonra kısık ateşte şehriyeler yumuşayana kadar pişmeye bırakalım.derin bir kasede terbiyemiz için,yoğurt,un,yumurta sarısı ve biraz inceltmek için yoğurt suyu yada normal suyu da ekleyip topak kalmayacak şekilde iyice çırpıp,pişen çorbadan kaşık kaşık ilave edip karıştıralım.bu işlemi terbiye ılıyana kadar devam edelim ve yavaş yavaş çorbamıza ekleyelim ve kaynayana kadar sürekli karıştıralım.bu aşamada sonra tencerenin kapağını kapatmayalım ki çorbamız kesilmesin.terbiyeyle birlikte kaynayıp pişince tuz ve baharatlarını da ekleyip ocağın altını kapatalım.

  Küçük bir cezvede sıvı yağı kızdırıp nane ve pul biberi yakalım.Ardından kaselere aldığımız çorbamızın üzerine bu sostan döküp sıcak olarak servis edebiliriz.

AFİYET OLSUN...


                                                     Twitter :    Reyhan Ksc

                                                     instagram :  reyhanksc

                                                     facebook:   anne eli gibi

No comments:

Post a Comment