Saturday, August 24, 2013

Kış Sebzeleri Çorbası



kis sebzeleri corbasi 1Blog arkadaşım Sevil bugün yayınladığı Nohutlu Çorba tarifinde çorbaların besin değeri ile ilgili çok güzel bilgiler vermiş. Gerçektende çorbalar yemek öncesi hem iştah açıcı, hemde içine konulan malzemelere göre de besin değeri çok yüksek yemek çeşitlerinden. Bazen değişik sebzeleri, tatları sevmeyen çocuklara da farklı bir alternatif.




Tarifini vereceğim Kış Sebzeleri Çorbası da " bugün hangi çorbayı pişireyim" diye düşündüğüm bir gün evdeki tüm kış sebzelerini kullanarak hazırladığım doğaçlama bir çorba. İçindeki kış sebzeleri ve süt ilavesi ile prensesler ve prensler için de çok besleyici....



Gereken Malzemeler:



  • 1 adet patates


  • 1 kök kereviz


  • 2 adet havuç


  • 1 adet pırasa(yeşil kısımları ile beraber)


  • 2 çiçek brokoli


  • 3-4 yaprak ıspanak


  • 1 adet soğan


  • 1 su bardağı süt


  • su veya et suyu


  • iki yemek kaşığı zeytinyağ


  • tuz, karabiber


  • üzerine süslemek için krema veya nane



Yapılışı:




  • Soğanı yemeklik doğrayın, yağ ile hafifçe kavurun. Yumuşayınca halka halka doğranmış havuçlarıda ilave edin.


  • Havuçlar hafifçe yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edin.


  • Üzerine küçük doğranmış patatesleri, kerevizi, ince ince kesilmiş pırasaları, brokoli ve ıspanak yapraklarını ilave edin.


  • Üzerini iki parmak geçecek kadar içme suyu ile sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.


  • Sebzeler pişince blender da pürüzsüz bir kıvama getirin.


  • Kıvamı yoğun olan bu karışımı sulandırırken önce bir su bardağı süt ilave edin kalanını et suyu veya su ile açabilirsiniz.


  • Çorbayı bir taşım kaynatın, tuzunu ilave edip ocaktan alın.


  • Servis sırasında krema, nane veya kıyılmış dereotu ile süsleyebilirsiniz.




kis sebzeleri corbasi 2






  • Çorba içinde istediğiniz sebzelerin miktarını azaltıp çoğaltabilirsiniz, sizin damak zevkinize kalmış.




  • Çorbayı koyu kıvamlı seviyorsanız önce mutlaka süt ile seyreltin. Gerekirse su ilave edersiniz.






Bunu E-postayla Gönder BlogThis! Twitter'da Paylaş Facebook'ta Paylaş


No comments:

Post a Comment