Sunday, August 25, 2013

HAVUÇ ÇORBASI



havuc corbasi 1
Ve bugün 10 kasım Atamızın ölüm yıldönümü.İlkokuldan ve diger okudugum yıllardan hatırladıgım ve içimi acıtan gün.Çocuklar 10 kasım için şiirler okurken ve saygı duruşunda hep aglarlardı.Giden ulu önderin ardından saat 9:05 geçe diye şiirler okunurdu.Sen ne yüce bir insansın ki herkes hala yasını tutup senin izinden gitmek için çaba sarfediyorum Atam.Bize Türkiye Cumhuriyetimizi kazandırdıgın için sana sonsuz teşekkürler.

SÜTLÜ HAVUÇ ÇORBASI MALZEMELERİ:



  • 5 adet orta boy havuç


  • 2 yemek kaşıgı un


  • 4 yemek kaşıgı sıvıyag


  • 1 su bardagı süt


  • 3-4 su bardagı su


  • tuz,karabiber

Havuçlarımızı soyup halka şeklinde dogruyoruz.Sıvıyagımızı tencerey alıp ısıtıyoruz.Ve içine dogramış oldugumuz havuçları ekleyip karıştırıyoruz.Havuçların rengi dönene kadar kavuruyoruz.Havuçların rengi dönünce üstüne unumuzu ekliyoruz ve bir süre daha karıştırıyoruz.Önce sütümüzü ve sonra suyumuzu ekleyip karıştırıyoruz.En son olarak baharatlarını ekliyoruz.Ve kaynamayana kadar karıştırıyoruz.Kaynamaya başlayınca altını kısıp havuçlar yumuşayana kadar bekliyoruz.Havuçlar yumuşayınca blenderden geçiriyoruz.

Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment