Tuesday, August 27, 2013

Sütlü Tarhana Çorbası



sutlu tarhana corbasi 1Yaz geldi , kış bitti derken üç gündür yağışlı hava İzmir' i hissedilir derecede serinletti. Yaz sebzeleri, soğuk, hafif tatlı tarifleri verirken birden çorbaya dönmek biraz garip oldu ama ana yemek öncesi çorba, yaz kış soframın olmazsa olmazlarından.



Üstelik hafta sonu iki gün nerede yastık bulsam yatacakmış gibi yorgun ve halsiz rapor yazıp dinlenemeyince bugün iyice belirginleşen keyifsizliğime bu çorba iyi gelir diye düşündüm. Her zaman pişirdiğim tarhana çorbasına bu kez Konya Gezisi dönüşü Afyon'dan aldığım son kalan tutmaçları ilave edince daha bir lezzetli oldu. Siz dilerseniz sade, dilerseniz tutmaç yerine erişte de kullanabilirsiniz...



Gereken Malzemeler:





  • 3 yemek kaşığı tarhana (tepeleme)




  • 2 yemek kaşığı domates salçası




  • 2 su bardağı süt




  • 4 su bardağı et suyu veya su




  • 1 çay bardağı tutmaç veya erişte




  • 2 kaşık zeytinyağı




  • üzerine nane veya kırmızı biber






  • Yapılışı :




  • Salçayı ve yağı salça kokusu gidinceye kadar hafifçe kavurun.




  • Süt ile tarhanayı derin bir kasede karıştırın. Tarhana topaklanıyorsa mikserle çırpın.




  • Salçanın üzerine et suyunu , süt ile karıştırılmış tarhanayı ilave edin.




  • Ocağı açmadan önce iyice karıştırıp pürüzsüz kıvama getirin.




  • Topaklanmaması için sürekli karıştırın. Kaynamaya başlayınca tutmaçları ilave edin.




  • Ocağın altını kısıp tutmaçlar yumuşayıncaya kadar pişirin.




  • Servis sırasında üzerine yağda kızdırılmış nane veya kırmızı biber dökün.






sutlu tarhana corbasi 2


  • Çorbanın kıvamını ayarlamak için sıcak su ilave edebilirsiniz.


  • Tutmaç veya erişte koymadan da kıvamını ayarlayarak sade olarak pişirebilirsiniz.




Bunu E-postayla Gönder BlogThis! Twitter'da Paylaş Facebook'ta Paylaş


No comments:

Post a Comment