Sunday, August 25, 2013

Mantılı çorba..



mantili corba 1 



Havalar bir iki gündür üşütür derecede soğuk ,

bu durumda sıcacık çorbalar içimizi ısıtmak için vazgeçilmez oluyor..

Bu çorba evde kalmış az miktardaki mantıları değerlendirmek için birebir.. 

Mantı tadında çok lezzetli bir çorba

Ben ilk defa yaptım ve çocuklar ve babamız tam not verdi.

Malzemeler
2 su bardağı mantı(isterseniz hazır da kullanabilirsiniz)

1 su bardağı haşlanmış nohut (kabukları soyulacak)

100 gr kadar minik doğranmış dana eti

Terbiyesi için

2 su bardağı yoğurt

1 tepeleme çorba kaşığı un

1 adet yumurta sarısı

1 su bardağı su

Üzeri için

2 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı kuru nane

1 tatlı kaşığı pulbiber

tuz

Yapılışı

Nohut ve minik doğradığımız kuşbaşı etlerimizi yumuşayana kadar haşlayalım.(Haşlanmış nohutta kullanabilirsiniz). Bu arada unutmadan hatırlatayım nohutların kabuklarını çıkarırsanız iyi olur.

5 su bardağı kadar suyu kaynatıp haşladığımız et ve nohutu ekleyelim kaynama başlayınca mantıları içine atalım ve yumuşayana kadar pişirelim.

 Mantılar haşlandıktan sonra yoğutlu terbiyemizi hazırlayalım.

Terbiye için gerekli malzemelerimizin tamamını karıştırma kabında karıştıralım.

Haşlama suyundan kaşık kaşık yoğurda ilave edelim. Her kaşık su ilavesinde yoğurdu hızlıca karıştırın ki yoğurt kesilmesin. Yoğurt ılık bir ısıya ulaşınca su eklemeyi bırakalım ve su ile gevşetilmiş yoğurdu, mantının üstüne azar azar ilave edelim.

Çorba kaynayıncaya kadar karıştıralım ki yoğurt kesilmesin.

Kaynayınca karıştırmayı bırakalım ve tuzunu atalım.

 Tereyağını ayrı bir tavada eritelim, arzunuza göre içine karabiber, nane ve pulbiber ekleyip, biraz kızdırdıktan sonra, servis yaparken çorbanın üstüne bu sosu dökelim.

***

**

*

*İsteğe bağlı olarak servis yaparken sarmısakta ilave edebilirsiniz. O şekilde de güzel olur.

* Çorbada kullanacağınız mantı ev yapımı ve minik minik olursa lezzeti daha da artar...................Afiyet Olsun.................


No comments:

Post a Comment