Tuesday, August 27, 2013

HAVUÇLU ŞEHRİYE ÇORBASI


havuclu sehriye corbasi 1 MALZEMELER:

1 tatlı kaşığı tereyağ

3 yemek kaşığı zeytinyağ

1 adet havuç

1 adet kurusoğan

2 avuç tel şehriye

6 su bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz

biraz karabiber

1,5 yemek kaşığı un

üzeri için kıyılmış maydanoz

YAPILIŞI:

Yağları bir tencereye alın eritin ,soğanı minik küpler şeklinde doğrayıp yağda biraz öldürün unu katıp az kavurun suyu yavaş yavaş karıştırarak ilave edin.Havuçları rendeleyip karışıma ekleyin tuz ,karabiber katıp kaynatın.Çorba kaynayınca tel şehriyeleri ekleyin pişmesine yakın kıyılmış maydanozları katıp bir taşım kaynatıp altını kapatın.Afiyetolsun.

No comments:

Post a Comment