Thursday, August 29, 2013

Kuru Bamya Çorbası



kuru bamya corbasi 1






Daha önce denemiş olsam da bu tarifi görünce hemen tekrar denedim. Ellerime batmadan ipleri ayırmak çok güzel oldu doğrusu. Sıklıkla yapılacaklar arasına girdi bile bu çorba, ister etli, ister tavuklu.  Teşekkürler kuzinedekızaranekmek.







Kuru Bamya Çorbası


(Tarif; kuzinede kızaran ekmek)






1 çay bardağı kuru çiçek bamya 


1 tatlı kaşığı sirke


2 yemek kaşığı tereyağı


1 kuru soğan


1 yemek kaşığı un


1 yemek kaşığı domates salçası


2-3 acı kuru süs biberi (ya da biber salçası )


1/2  limonun suyu


6 su bardağı kaynar su 


250-300 gr az haşlanmış tavuk eti (kıyma ya da parça et)


- Karabiber ve tuz






Bamyalar tüyleri için, önce ipleri üzerindeyken tencerede tütsüleniyor. Bu yönteme bayıldım.  Kısık ateşte çevriliyor. Ateşten alındıktan sonra bir bez ya da kalınca bir peçete arasına alınarak iki el arasında sürtülerek tüyleri dökülüyor. Sirke ve üzerini geçecek kadar suyla birlikte bamyalar tencereye konur. Önce yüksek ateşte, su kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika kaynatılır. Süzülür, soğuk sudan geçirilir ve ipleri kopartılır. 


Tereyağı tencereye alınır, yemeklik doğranan soğanlar kavrulur. Un eklenir, kokusu gidene kadar çevrilir. Sıcak su konulara karıştırılır. Diğer malzemeler de eklenir.  Çorba kaynamaya başladıktan sonra kapak hafif açık bırakılarak 35-40 dakika pişirilir. Limonla servis edilir.


No comments:

Post a Comment