Monday, August 26, 2013

TUTMAÇ ÇORBASI



Bu çorbayı çok severek yapıyorum.  Yoğurtla yapılan çorbaların yeri her zaman ayrıdır bende:))) Çorbayı yaparken tek püfü var o da yoğurdu eklerken kesilmemesi. Hepsi bu...


Tutmaç çorbasının malzemeleri yöreden yöreye farklılık gösterebiliyor. Kimi içine nohut koyarken kimisi de yarma (buğday) koyabiliyor. Hem çok besleyici hemde çok lezzetli. 


Haydi bu akşam bu çorbayı yapmaya ne dersiniz ?????


tutmac corbasi 1
Malzemeler:


1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek,


1 avuç erişte,


2 su bardağı yoğurt,


1 çorba kaşığı un,


tuz ve su ya da tavuksuyu






Arzuya göre üzerine: tereyağı, toz kırmızı biber ve nane


tutmac corbasi 2






Yapılışı:


Tencereye 4 - 5 su bardağı su koyup (ben tavuk suyu ile yaptım) içine mercimekleri alalım. Ocağın altını açıp kaynatalım. Kaynayınca içine erişteleri ekleyip karıştıralım. Ayrı bir kabın içinde yoğurt ve unu çırpalım. Çorbamızın suyundan 1-2 kepçe ile alıp yavaş yavaş yoğurda ekleyelim ve sürekli karıştırarak kesilmemesini sağlayalım.


Ilıyan yoğurdu da tencereye ekleyelim ve sürekli karıştıralım. Kıvam aldıktan sonra tuzunu ekleyip ocağın altını kapatalım.


Servis yaparken arzuya göre üzeri için sos tenceresine tereyağı, toz kırmızı biber alıp ısıtalım. En son içine naneyi koyup ocağın altını kapatalım ve servis yaptığımız çorbanın üzerine gezdirelim.


Afiyetler Olsun...


  


No comments:

Post a Comment