Thursday, August 29, 2013

Patates Çorbası Tarifi




Çorba Tarifleri,


{[['patates corbasi tarifi 1']]}






patates corbasi tarifi 2
Malzeme :

4 litre et suyu

750 gr. patates

100 gr. yağ

75 gr. un

150 gr, soğan

5 yumurta

Yarım litre süt

Tuz.

Patates Çorbası Tarifi:

Soğan înce irce doğranır. Yağ ile çorba tenceresinde hafifçe kavrulur. Un ilâve edilir. Biraz da unla kavrulur. Dört litre et suyu, kabuğu soyularak fındık büyüklüğünde doğranmış domates ilâve edilir. Yavaş yavaş karıştırılarak patatesler ezilinceye kadar pişirilir. Süzgeç veya elekten diğer bir tencereye geçirilir. Ayrt bir kapta 5 yumurta sa­rısı, yarım litre süt ile çarpılır. Kaynayan çorbaya ilâve edilir. Ateşten alınır, tuz katılır.




Bu tarifi paylaşın :




No comments:

Post a Comment