Sunday, August 25, 2013

HAVUÇ ÇORBASI


havuc corbasi 1

Havucu besleyici özelliğinden ötürü pekçok çorbaya katarız. Ancak ben bu kez havuçtan çorba yapmayı denedim... Havucun sarımsakla çok yakıştığını düşünerek ;sarımsaklı ,yoğun kıvamlı lezzetli bir çorba hazırladım. Ev halkı çok beğendi :) Denemeyi düşünenler için işte tarifi ;


Malzemeler :
2 adet büyük boy havuç

1,5 su bardağı süt

1 tatlı kaşığı tereyağı

4,5 su bardağı etavuksuyu yada 1 tablet etsu ( tavuk )

4 yemek kaşığı un

2 diş sarımsak

karabiber

tuz

süslemek için ;
maydanoz

pulbiber


Yapılışı :
Havuçların kabuklarını kazıyıp dilimledikten sonra haşlıyoruz. Havuçlar iyice yumuşayınca suyunu süzüp rondoda püre haline getiriyoruz. Sarımsakları dövüp tereyağıyla tencerede hafif kavurarak 3,5 su bardağı etsuyunu ,sütü ve püre haline getirdiğimiz havuçları ilave edip kaynamaya bırakıyoruz. Bu arada unu başka bir kapta kavurduktan sonra 1 su bardağı etsuyunu ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edene dek ezerek karıştırıyoruz. Unlu karışımı kaynayan çorbaya karıştıra karıştıra ilave edip tuz ve karabiber ile tadlandırarak 7-8 dakika daha kaynattıktan sonra porsiyonlara aktarıyoruz. Üzerlerini maydanoz ve pulbiber ile süsleyerek sıcak sıcak servis yapıyoruz.



Afiyet olsun...



No comments:

Post a Comment