Thursday, August 29, 2013

TUTMAÇ ÇORBASI


tutmac corbasi 1Bu soğuk ve karlı havalarda tek özlemim sıcacık çorbadır her daim. Dışardan gelip sıcacık çorba ile içimin ısınması kadar güzel bişey yoktur bana göre.

Sizlerin de evinden sıcacık çorbalar eksilmesin hiç.

MALZEMELER:

•1 Çay bardağı Kesme Hamur

•1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek

•1 Su bardağı Yoğurt

•2.5 çorba kaşığı un

•1 adet et bulyon ( Ya da 1 su bardağı et suyu )

•1.5 litre su

ÜZERİ İÇİN

•2 çorba kaşığı tereyağ

•1 tatlı kaşığı pul biber

•2 çorba kaşığı ceviz içi

YAPILIŞI:

1) Tencereye 1,5 lt su ve hamur konup hamurlar yumuşayana kadar pişirin.

2) Haşlanmış mercimeği ve bulyonu ilave edin ve beş dakika daha kaynatın.

3) Bu aşamadan sonra ocağın altını kapatın.

4) Diğer tarafta yoğurt ve unu karıştırın

5) İlk sıcaklığı çıkmış olan çorbadan yoğurda ilave ederek açın ve tüm yoğurtlu karışımı çorbaya karıştırın.

6) Tekrar ocağın altını yakıp sürekli karıştırmak sureti ile kaynatın.

7) Servis esnasında tereyağını yakıp pul biber ilave ederek çorbanın üzerine ilave edin.

8) Cevizleri tavada hafif kavurup süsleyip servis edin.

Kesme Hamur Tarifi için;

2 su bardağı un, 1 çay kaşığı tuz ve su ile sert bir hamur yoğrulur. Yarım cm kalınlığında açılıp küçük küpler şeklinde kesilerek kurutulur.

No comments:

Post a Comment