Monday, August 26, 2013

Dereotlu Mantar Çorbası



dereotlu mantar corbasi 1
     Akşamınız hayırlarla dolsun sevgili hanımlar ve beyler...Artık yavaş yavaş kış kendini göstermeye başladı.Havalar soğuyor çorba ihtiyacı bir kez daha kendini gösteriyor.Bugün de şöyle sıcacık bir şeyler yapayım derken bu çorbaya karar verdim...Öyle içinde ne olduğunu bilmediğimiz sağlıklı olmayan hazır çorbalar yerine kendi çorbamızı evde yapalım...



MALZEMELER


  1. Yarım kilo mantar

  2. 4 çorba kaşığı dolusu un

  3. 2 su bardağı süt

  4. 7 su bardağı soğuk su ( yarısı et suyu yada 2 etsu tablet)

  5. Yarım demet dere otu

  6. 2-3 kaşık tereyağı

  7. 1 kaşık sıvı yağ

  8. Tuz ve karabiber



YAPILIŞI







  • Mantar temizlendikten sonra ince ve küçük doğranır.( kıyılacak kadar da değil yani)

  • Bir tencereye alıp üzerine bir kaşık sıvı yağ konulur.Suyunu çekene kadar pişirilir.

  • Ayrı bir tencereye tereyağı ve un konularak kavrulur.

  • Un pembeleşince üzerine soğuk suyu eklenir.

  • El blenderiyle çırpıldıktan sonra süt ve mantarı eklenerek karıştıra karıştıra kaynatılır.( gerekirse kıvamını arzuya göre suyu azalıp çoğalabilir)

  • Kaynayınca ocak kapatılır.

  • Dereotu,değirmen karabiber ve tuzu ayarlanarak servise hazır hale gelir.



dereotlu mantar corbasi 2



  • Çorbanız bereketli olsun...





No comments:

Post a Comment