Thursday, August 29, 2013

YOĞURT ÇORBASI



yo urt corbasi 1



Yoğurt çorbası pişirirken dikkat etmemiz gerekenler: Tuzunu piştikten sonra ilave edeceğiz, yüksek ateşte pişireceğiz bir de piştikten sonra kapağını kapatmayacağız (yari aralik olacak). Bunlara dikkat edersek, çorbamızın kesilme riskini azaltmış oluruz.



MALZEMELER:



  • 2 yemek kaşığı un


  • 1 yumurta


  • 1 çay bardağı yıkanmış pirinç


  • 2 su bardağı yoğurt


  • 5 su bardağı soğuk su ya da tavuk suyu


  • 1 yemek kaşığı nane


  • 2 yemek kaşığı tereyağı


  • 1 tatlı kaşığı tuz



HAZIRLANMASI:




  • Büyükce bir tencerede, su ve tereyağı hariç tüm malzemeleri karıştırın. Devamlı karıştırarak yavaş yavaş suyu ekleyin.


  • Yüksek ateşte, cırpma teli ile karıştırarak çorbayı kaynayana kadar pişirin.


  • Kaynayınca altını kısın ve pirinçler pişene kadar kaynatmaya devam edin (ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin).


  • Pirinçler pişince, altını kapatın.


  • Tereyağını eritip nane ile karıştırın, bunu da çorbaya ilave edin.


  • Servis yapmadan hemen önce tuzunu ilave edin.



Afiyet olsun.



No comments:

Post a Comment