Sunday, August 25, 2013

sütlü bulgur çorbası


1 Ekim 2011


sutlu bulgur corbasi 1

Sütlü bulgur çorbası için; ince köftelik bulgur, iri pilavlık bulgur ve pirinç kullanılabilir. Sütlü çorba içerisinde bulgurun yanı sıra katkı malzemesi olarak patates, kabak, havuç, domates püresi, soğan kullanılabilir. Ayrıca, süt ile birlikte et suyu, tavuk suyu kullanılabilir. Tatlandırıcı olarak pul veya kırmızı toz biber, tereyağı ve hatta soğan kulanılabilir.

Bana göre en güzel içilebilir sütlü bulgur çorbası, yağ ilave etmeden süt ve bulgur kullanılarak yapılan çorbadır. Bir de süt taze ve yağlı olursa, sütlü bulgur çorbasının tadına doyum olmaz. Sütlü bulgur çorbası hazırlarken en fazla dikkat edilecek nokta, çorbaya ilave edilecek tuzu dikkatli kullanmaktır. Çorbanın tuz ölçüsü birazcık kaçırılırsa, çorba içilmez bir hal alır. Sultan canı çektiği vakit, sütlü bulgur çorbasını her daim bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım

üç bardak süt

bir kahve fincanı iri bulgur

bir bardak su

bir çay kaşığı silme tuz



Yapılması

bir bardak suyu tencerede kaynatın

üzerine bulguru ilave edin karıştırın

bulguru bir kez fokurdattıktan sonra

ağır ateşte bulgur suyunu çekinceye kadar haşlayın

ardından sütü ilave edin ve karıştırın, ısıyı yükseltin

malzemeler kaynamaya başladıktan sonra

ağır ateşte tencere açık olarak

çorbayı 10 dakika süre ile tekrar kaynattıktan sonra

ocaktan alın ve tuzunu ayarlayın

ardından gönlünüzce servis edin

Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.

Sultan






No comments:

Post a Comment