Monday, August 26, 2013

KARNIBAHAR ÇORBASI



karnibahar corbasi 1


MALZEMELER


 1 tane ortaboy karnıbahar


1 adet soğan


1 adet patates


1 su bardağı süt


1 paket krema 200 ml.


1 tatlı kaşığı tereyağ veya margarin


1 bardak et veya tavuk suyu


2,5 bardak sıcak su


tuz


beyazbiber


SOSU


1 yemek kaşığı tereyağ


1 tatlı kaşığı pulbiber


2 diş sarmısak


YAPILIŞI




  • Karnıbaharı iyice yıkayın,çiçeklerine ayırın..




  • Soğanı ve patatesi iri iri doğrayın.




  • Tereyağı çorba tencerenize koyun,ısınınca içine soğan,patates ve karnıbaharların yarısını koyun,hafifce kavurun.Daha sonra sıcak suyu ve tuzu ekleyin,iyice pişirin.Karnıbaharlar iyice pişince sütü ve et suyunuda ekleyin ve iyice tekrar pişirin..




  • Çorbanız pişerken ayırdığınız karnıbaharları ayrı bir tencerede bir yemek kaşığı limon suyuyla  haşlayın ve sonrada küçük küçük doğrayın.




  • Çorbanız pişince ,ocaktan alın ve el blenderıyla iyice çekin.Sonra tekrar ocağa alın,içine haşlayıp, küçük doğradığınız karnıbaharları ekleyin,biraz kaynayınca 1 kutu kremayı karıştıra karıştıra ekleyin.5 dakikada böyle kaynasın.Çorbanızın kıvamına göre isterseniz biraz su ekleyebilirsiniz..




  • Çorbanızı servis edeceğiniz zaman,1 yemek kaşığı tereyağında 2 diş sarmısağı kavurun,içine 1 tatlı kaşığıda pulbiber ekleyin ve çorbanızın üzerine dökün..




  • AFİYET OLSUN..




 



No comments:

Post a Comment