Tuesday, August 13, 2013

TARHANA ÇORBASI


tarhana corbasi 1


NOHUTLU TARHANA ÇORBASI

Aslında tarhana çorbasını yayınlamayı hiiç düşünmemiştim ama ulusoydantel.blogcu.com kardeşim benden tarhananın yapılışını sorunca niye olmasın diyerek sevgili ulusoydantel için pişmiş halini yayınlıyorum

Maalesef tarhanayı ben yapmadım yakın bir aile dostumun hediyesi

Tarhananın içinde:

Yoğurt,

Haşlanmış nohut,

Domates,

Kırmızı biber,

Un

Malzemeler ocak üzerinde karıştırılarak kaynatılır azar azar un ilavesi ile pişirilir,

Ocaktan alınır temiz bez üzerine küçük parçalar halinde dökülür kurumaya başlayınca gözer veya kalburdan geçirilir**bunların yerine robotta da geçirilebilir

Toz olmayan temiz bir yerde kurutulur,

Tarhana çeşitleride pişiriliş şekilleride çoktur,

Bu tarhanaya biz yerli tarhana veya manav tarhanası diyoruz,

Salça ile yapıldığı gibi

Bol domatesli,

Nohutlu,

Kestaneli,

Yoğurtlu pişirilebilir

Ben bu çorbayı:

Önce domates,biber,sarımsakları rondodan geçirip 1 kaşık tereyağı ve 1 kaşık zeytinyağı ile az kavurdum,

Sıcak suyunu,bulyonu ve tarhanasını koyup pişene kadar kaynattım,

En son haşlanmış nohutları ilave ettim


No comments:

Post a Comment