Friday, August 9, 2013

Tavuk Suyuna Şehriye Çorbası



tavuk suyuna sehriye corbasi 1


Şehriye çorbası sofralarımızın en bilinen çorbasıdır..

Oğlumun diyetisyeni şehriye çorbası için boş çorba derdi.

Ona göre bu çorbanın çokta besleyici bir yönü yokmuş .

Çorbanın besleyiciliğini artırmak için tavuk suyu,sarımsak ve limon suyu ilaveleri yapılırsa lezzeti de artacaktır..

Malzemeler

2 Adet (Orta Boy) domates

1 küçük kuru soğan

2 Adet Sivri Biber

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı domates salçası

4 yemek kaşığı sıvı yağ

1 Su bardağı tel şehriye

Kuru nane,tuz,karabiber

1 su bardağı tavuk suyu

1 diş sarmısak

Yapılışı

Sivri biberi ve soğanı minik minik doğrayalım kavuralım sıvı yağda kavuralım.Domatesi rendeleyelim salçayla beraber ekleyip biraz daha kavuralım.Naneyi ve sarımsağı ekleyip karıştıralım.

5 su bardağı suyu ve tavuk suyunu ekleyelim ve karışım kaynayınca altını kısalım.

Tel şehriyeyi ekleyelim ben biraz da erişte ekledim güzel oldu.Şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Bu aşamada çorba gözünüze çok koyu görünürse bir miktar kaynar su ekleyebilirsiniz..

Şehriyeler piştiğinde tencerenin altını kapatın.

Bol limon suyu ile servis yapabilirsiniz ki böyle daha da lezzetli olacaktır..


No comments:

Post a Comment