Mercimek Çorbası |
Bu sabah havanın biraz kapalı olması ve kışın yavaş yavaş gelmesini hissedince canım şöyle mis gibi Mercimek Çorbası istedi.Yanına ise dolapta kalan iki adet patlıcanı değerlendirmek adına nefis Milföy Börekleri hazırladım.
Malzemeler:
- Yarım su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet patates
- 3 yemek kaşığı zeytin yağ
- 1 yemek kaşığı tere yağ
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- 1çay kaşığı tuz ot
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 4 su bardağı sıcak su
- Düdüklü tencereyi ocağa alın.
- İçerisine zeytin yağ koyun ve 1 adet kuru soğanı yemeklik doğrayın.Sarımsağı ekleyin.
- Soğan kavrulduktan sonra patatesin kabukları soyulur ve küp küp doğranır.
- Kırmızı mercimek yıkanır ve tencereye eklenir.
- Tuz,karabiber,tuz ot,tere yağ ilave edildikten sonra sıcak su eklenir.
- Düdüklünün kapağı kapatılır 15-20 dk orta ateşte pişirilir.
- Çorba piştikten sonra blender ile pürüzsüz bir kıvama getirilir.Suyu az gelirse ekleyebilirsiniz.Limon suyu eklenir.Ocakta 5 dk daha kaynatılır.
- Sıcak sıcak servis edilir.
Közlenmiş Patlıcanlı Milföy,
Közlenmiş Patlıcanlı Milföy |
Çıtır çıtır bir börek...
Malzemeler:
- 15 adet milföy hamuru
- 2 adet patlıcan
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytin yağ
- Maydanoz
- 1 adet sivri biber
- Tuz,karabiber,pul biber,kırmızı tatlı toz biber
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 yumurta
- Çörek otu
- Patlıcanlar közlenir.Kabukları soyulur.Doğranır.
- 1 adet kuru soğan zeytin yağ ile kavrulur.
- Sivri biber ve közlenmiş patlıcanlar eklenir.
- Hafif kavrulduktan sonra ocaktan alınır.
- Maydanoz ve baharatlar eklenir.Sarımsak ve limon suyu da ilave edilir.
- Milföyler merdane ile biraz açılır.
- İçlerine patlıcanlı iç harç konur ve rulo sarılır.
- Yarısını bohça şeklinde yaptım.
- Üzerine yumurta sürülür ve çörek otu serpiştirilir.
- Fırında kızarana kadar pişirilir.
Mutlu bir hafta sonu diliyorum.....
No comments:
Post a Comment