MALZEMELER
- 5 tane olgun, kırmızı, orta boy domates ( mümkünse organik olsun)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 litre su ( yarısı et suyu veya tablette olabilir)
- Üzerine atmak için rende kaşar
- 3 dilim üzerine tereyağı sürülmüş çavdar ekmeği
YAPILIŞI
- Tereyağı ocağa konularak eritilir.
- Un eklenip pembeleşene kadar kavrulur.
- Salça eklenip biraz daha kavrulur.
- Kabuğu soyulup rendelenen domatesler eklenir.
- 2 su bardağı soğuk konularak el blenderiyle çırpılır.
- Kalan sıcak su ve et suyu eklenerek karıştırarak kaynatılır.
- Belirtilen miktar suyun hepsi birden eklenmeden yavaşça ihtiyaç oldukça eklenir.
- Yani koyuluğu isteğe göre ayarlanır.
- Çorba hazıııır...
- Ekmekler küp küp doğranarak tepsiye konulur. ( ben çavdar kullandım arzuya göre hangi ekmek isterseniz olur)
- 200 derecelik fırına konulup ara sıra karıştırarak kıtırlaştırılır.
- Çorbalar sıcakken kaselere konulup arzuya göre kaşar ve kıtır ekmekle servis yapılır.
- Afiyet olsun...
No comments:
Post a Comment