Sunday, August 18, 2013

Kırmızı Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri


Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi

Malzemeleri


  • On bardak et suyu

  • Bir büyük boy soğan

  • Bir kahve fincanı un

  • Bir bardak tepeleme kırmızı mercimek

  • İki yemek kaşığı tereyağı veya margarin

  • Yarım yemek kaşığı tuz

Terbiyesi için:


  • Bir bardak süt

  • İki yumurta sarisi

Yapılışı

Soğanı küçük parçalar halinde doğrayın. 2 kaşık yağla kısık ateşte 4-5 dakika kızartın. içine un koyup 1-2 dakika daha karıştırın.

Ayıklayıp yıkadığınız mercimeği, et suyu ile birlikte katin ve yavaş yavaş kaynatın.

Çorbayı süzgeçten geçirin. Tekrar ateşe koyun. Sütlü terbiyesini katin. Bir iki taşım kaynatıp indirin. Kızarmış ekmekle servis yapın.

Sütlü terbiye:

Bir yemek kaşığı eritilmiş tereyağı 

1 yemek kaşığı un

Üç su bardağı süt

Biraz tuzu devamlı karıştırarak 5 dakika pişirin.

Not: sütlü terbiye yapılmış çorbalara limon katılmaz (limon sütü keser)

No comments:

Post a Comment