Sunday, August 18, 2013

EZOGELİN ÇORBASI




ezogelin corbasi 1


Çorbaların sulatanıdır Ezogelin. Özellikle de kış günlerinde LezzetHanemizi ısıtır. Bugünlerde biz yaz gelsin diye beklerken soğuk havalar nedense gitmek istemiyor özellikle akşamları soğuk az da olsa kendini hissettiriyor o nedenle ben de içimizi ısıtacak nefis Ezogelin çorbasını yapmak istedim.


Ezogelin diyince kuru nanesiz olmaz, ben biraz da kuru dereotu ilave ettim ve sonuç harikaydı sevenlere tavsiye ederim.


Malzemeler:


  • 1 su bardağı kırmızı mercimek

  • 1 kahve fincanı pirinç

  • 1 adet kuru soğan

  • sıvı yağ

Sos için:


  • 2 çorba kaşığı dom. salçası

  • 1 çorba kaşığı kuru nane

  • 1 tatlı kaşığı pul biber

  • 1 tatlı kaşığı kuru derotu

  • Sıvı yağ

Yapılışı:


Soğanımızı rendeleyip 2 kaşık kadar sıvı yağda sararana kadar kavurup ardından yıkanmış mercimek ve pirinçlerimizi ilave ederek sıcak suyumuzu ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Pirinçlerimiz yumuşayınca ayrı bir tavada sıvıyağ ile salçamızı kavurup pul biber, kuru nane, kuru dereotu (tavsiye ederim) ilave ederek biraz da baharatlarla soteledikten sonra kaynamakta olan çorbamıza ekleyerek tuzunu da ilave ederek karıştırıp ocaktan alıyoruz.
Arzuya göre limon ilavesi ile sıcak sıcak servise sunuyoruz.


Afiyet Olsun.


No comments:

Post a Comment