Sunday, August 11, 2013

Karnabahar ve Kişnişli çorba



karnabahar ve kisnisli corba 1
Malzemeler (4 Kişilik):

30 g tereyağı

1 adet soğan, soyulmuş, küp doğranmış

1 adet küçük karnabahar (yaklaşık 600 g), ufak parçalara ayrılmış

100 ml beyaz şarap

700 ml su

Tuz, karabiber

Servis için

20 g taze kişniş yaprağı

3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

Limon suyu, taze sıkılmış

Yapılışı:

Tereyağını bir tencere içinde orta ısıda eritin. Soğan, karnabahar ve beyaz şarabı tavaya ekleyerek arada karıştırmak suretiyle 10-15 dakika kadar pişirin. Karnabaharların yanmamasına özen gösterin. 700 ml su, bir miktar tuz ve karabiber ekleyin. Kaynama noktasına getirin, tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 15 dakika pişirin. Çorbayı mutfak robotunda çekin ve tekrar tencereye alarak biraz daha ısıtın. Kişniş yaprakları, zeytinyağı, limon suyu ve bir tutam tuzu mutfak robotunda çekin. Çorbayı kaselere paylaştırın, üstlerine kişnişli karışımdan gezdirerek servis edin.

No comments:

Post a Comment