30 g tereyağı
1 adet soğan, soyulmuş, küp doğranmış
1 adet küçük karnabahar (yaklaşık 600 g), ufak parçalara ayrılmış
100 ml beyaz şarap
700 ml su
Tuz, karabiber
Servis için
20 g taze kişniş yaprağı
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Limon suyu, taze sıkılmış
Yapılışı:
Tereyağını bir tencere içinde orta ısıda eritin. Soğan, karnabahar ve beyaz şarabı tavaya ekleyerek arada karıştırmak suretiyle 10-15 dakika kadar pişirin. Karnabaharların yanmamasına özen gösterin. 700 ml su, bir miktar tuz ve karabiber ekleyin. Kaynama noktasına getirin, tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 15 dakika pişirin. Çorbayı mutfak robotunda çekin ve tekrar tencereye alarak biraz daha ısıtın. Kişniş yaprakları, zeytinyağı, limon suyu ve bir tutam tuzu mutfak robotunda çekin. Çorbayı kaselere paylaştırın, üstlerine kişnişli karışımdan gezdirerek servis edin.
No comments:
Post a Comment