Friday, August 9, 2013

Hamur Çorbası



hamur corbasi 1



Dün annemlere gitmiştim , anneciğim öğle yemeği için hamur çorbası pişiriyordu, hep beraber içtik enfes olmuştu.




Bende bugün aynısı olmasa da kendi aklımca bir hamur çorbası yaptım, tadı epey güzel oldu, deneyebilirsiniz:)

Malzemeler;

- ½ su bardağı yeşil mercimek

- 1 kuru soğan ( yemeklik doğranmış )

- 1 çorba kaşığı kadar kıyma

- 1 tatlı kaşığı domates salçası

- 1 çorba kaşığı haşlanmış nohut

- 2 çorba kaşığı kadar kayseri mantısı

- 1 diş rendelenmiş sarımsak

- 1 tatlı kaşığı nane

- 1 çay kaşığı kırmızıbiber

- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

- 1 çorba kaşığı kadar tereyağı

- İstenildiği kadar tuz

Soğanları zeytinyağında pembeleşen kadar kavuruyoruz, üzerine kıymamızı ve salçayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Kavrulan kıymaya yıkadığımız mercimekleri ve tuzu ilave edip bir miktar suyla pişmesini sağlıyoruz. Mercimeklerin pişmesine yakın mantıları koyup su ilave diyoruz ve mantılar pişene kadar kaynatıyoruz, pişirme işleminin bitişine yakın haşlanmış nohutları ekliyoruz ve birkaç dakika sonra ocağımızı kapatıyoruz.

Ayrı bir tavada tereyağını eritip içine sarımsak , nane ve kırmız biberi ilave ediyoruz ve bu karışımın bir bölümünü çorbaya ilave edip karıştırıyoruz diğer yarısını da servis sırasında çorbamızın üzerine döküyoruz.

Sağlıcakla kalın.


No comments:

Post a Comment