Sebzeli Yıldız Şehriye Çorbası
Köfteli Çorba
Kış Çorbası
Ezme Sebze Çorbası
Karnıbahar Brokoli Çorbası
Sebzeli Yıldız Şehriye Çorbası
1 Kâse ince kesilmiş ıspanak
1 Havuç, 1 patates
1 Kereviz, 1 soğan
6 Büyük mantar
1 Çay bardağı yıldız şehriye
1 Su bardağı süt
1 Yemek kaşığı margarin
Sıvı yağ, maydanoz
Tuz, karabiber
Yapılışı: 1 Yemek kaşığı margarinle az sıvı yağını tencereye alıp margarini eritin. Soğanı rendeleyip erimiş olan margarine ilave edin ve kavurun. Kerevizi, havucu, patatesi rendeleyip tencereye koyun. 2-3 dakika daha kavurup ıspanağı ekleyin. Ispanak sönene dek ıspanağı da kavurun. Küp kesilmiş mantarları, ince kesilmiş maydanozu katıp biraz çevirin. Yıldız şehriyeyi, yeteri kadar suyu, tuzu koyup şehriye yumuşayana kadar çorbayı pişirin. Sütü karabiberi de koyup 1 taşım pişirin.
Köfteli Çorba
1 Küçük kâse küçük top şeklinde hazırlanıp kızartılmış köfte
1 Su bardağı erişte
1 Yemek kaşığı un
1 Su bardağı süt
1 Yemek kaşığı margarin
1 Küçük havuç
1 Küçük pırasa
Tuz, karabiber
Sıvı yağ
Yapılışı: Margarini ve biraz sıvı yağını birlikte eritin. Rendelenmiş havuçla küçük küp kesilmiş pırasayı yağa ilave edip soteleyin. Unu ekleyip sarartmadan kavurun. Erişteyi, sütü, yeteri kadar suyu, tuzu, karabiberi, köfteleri (Köfteyi kıyma, tuz, karabiber, pul biber, maydanoz, yumurta, bayat ekmek içi ve soğan rendesinden yaptım) katıp erişteler yumuşayıncaya kadar çorbayı pişirin.
Kış Çorbası
1 Su bardağı küçük küp kesilmiş kırmızı biber
Yarım pırasa (ince dilimlenmiş)
1 Çiçek karnıbahar (ince kesilmiş)
Yarım küçük boy kereviz (küçük küp kesilmiş)
1 Küçük havuç (ince dilimlenmiş)
1 Kök ıspanak (ince kesilmiş)
1 Küçük soğan (küçük küp kesilmiş)
4 Kara lahana (ince kesilmiş)
1 Orta boy patates (küçük küp kesilmiş)
Kereviz yaprakları (ince kesilmiş)
Yarım kahve fincanı pirinç
1 Su bardağı süt
Sıvı yağ, vegeta
Yapılışı: Soğanı, havucu, kerevizi, pırasayı, kırmızı biberi, lahanaların saplarını, karnıbaharı, tencereye alıp sıvı yağ ile birlikte soteleyin. Ispanağı, lahana yapraklarını, kereviz yapraklarını ekleyip sotelemeye devam edin. Pirinci ve yeterince suyu ilave edip sebzeler yumuşayana dek pişirin. Sütü, vegetayı, karabiberi katıp çorbayı 1-2 taşım daha kaynatın ve ocaktan alın.
Ezme Sebze Çorbası
1 Küçük parça beyaz lahana
Yarım kabak, 1 patates
1 Havuç, 1 kereviz, 1 pırasa
2 Küçük çiçek brokoli
1 Büyük boy kırmızı biber
3 Diş sarımsak
1 Su bardağı süt
1 Yemek kaşığı dolusu un
1 Yemek kaşığı margarin
1 Su bardağı süt, sıvı yağ
Kereviz yaprağı
Muskad rendesi, tuz, karabiber
Kroton ekmek için:
Küçük kesilmiş bayat ekmek
Margarin
Sarımsak çeşnisi
Kırmızı toz biber
Yapılışı: Sebzeleri temizleyin, sirkeli suda bir süre bekletip yıkayın. Sebzeleri küçük küçük doğrayıp tencereye alın. Üzerine yeterince su ilave edin. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin ve süzüp püre haline getirin. Margarinle sıvı yağını birlikte eritin. Unu ilave edip kavurun. Sütü, süzülen sebze suyunu, sebze püresini, ince kesilmiş kereviz yaprağını, baharatları, tuzu ekleyin. 1-2 Taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.
Kroton ekmeğin yapılışı:
Margarini eritin. Ekmekleri, sarımsak çeşnisini, kırmızı toz biberi ekleyin. Ekmekler kıtırlaşana dek kavurun. Çorbaların üzerine koyup servis yapın.
Karnıbahar Brokoli Çorbası
150gr. Karnıbahar
150gr. Brokoli
2 Patates
1 Orta boy soğan
1 Su bardağı süt
1 Tablet tavuk suyu
1 Yemek kaşığı margarin
1 Yemek kaşığı dolusu un
Sıvı yağ, karabiber, tuz
Yapılışı: Brokoli ve karnıbaharı sirkeli suda bekletip yıkayın. Patatesle soğanı soyup yıkayın. Sebzeleri irice doğrayın. Soğanı az sıvı yağda soteleyin. Diğer sebzeleri de ekleyip soteleyin. Yeteri kadar su ilave edip sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Sebzeleri püre haline getirin. Margarini eritin ve unu ilave edip sarartmadan kavurun. Püre haline getirilmiş sebzeyi, sütü, tavuk suyu tabletini, tuzu, karabiberi tencereye koyup çorbayı 1taşım kaynatın.
Tüm çorba tariflerim için burayı tıklayın
No comments:
Post a Comment