Monday, August 12, 2013

Damla Sakızlı Mercimek Çorbası



damla sakizli mercimek corbasi 1



Çorba bildiğimiz mercimek çorbası, bir iki ufak ekleme ile daha lezzetli bir mercimek çorbası elde etmek de bizim elimizde aslında. Üstelik bu çorbayı ilk olarak İnci Özgöz'ün Atölyesi'nde shot bardaklarında içtiğimde sunum da çok hoşuma gitmişti. İftar sofralarında klasik çorba kasesi yerine bu tarz bardakta veya nescafe fincanlarında sunum şık olmaz mı sizce?


Malzemeler:

- 1 çay bardağı kırmızı mercimek

- 1 adet orta boy patates

- 1 adet orta boy soğan

- 1 adet küçük boy havuç

- 3 adet damla sakızı

- 2 yemek kaşığı tereyağı

- 5 su bardağı su

- tuz, karabiber, zerdeçal


Yapılışı: Mercimekler yıkanıp suyu süzdürülerek düdüklü tencereye alınır. Temizlenip dörde bölünmüş patates, soğan, havuç, ezilmiş damla sakızı ve su da ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır. Düdüklü tencerenin düdüğü çıkana kadar orta ateşte, daha sonrasında ise ocağın ateşini kısarak 10 dakika pişirilir. Ocağı kapattıktan ve tencerenin düdüğü indikten sonra, blender ile çorba pürüzsüz bir hale getirilir. İçerisine tereyağı, tuz ve baharatlar ilave edilerek bir taşım daha kaynatılır ve ocaktan alınarak sıcak olarak servis edilir.


No comments:

Post a Comment