Monday, August 12, 2013

Köy Çorbası


koy corbasi 1

Emine Beder'den denediğim bir çorba tarifi.

Malzemeler :

1 kahve fincanı ince bulgur

1 adet orta boy patates

1 adet orta boy havuç

2 yemek kaşığı tereyağı

5-6 su bardağı et suyu ya da su

tuz, kırmızıbiber

Terbiyesi;

1 adet yumurta (Ben sadece sarısını kullandım.)

5 yemek kaşığı yoğurt

2 yemek kaşığı (tepeleme) un

Yapılışı :

Tencereye ince bulgur, tavla zarı iriliğinde doğranmış patates, havuç ve su alınıp, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Çukur bir kapta yoğurt, yumurta, un ve 1-2 kepçe çorbanın suyu çırpılır. Azar azar ve karıştırılarak çorbaya eklenir. Çorba üzeri göz göz olana kadar pişirilir. Ateşten almadan 5 dakika önce tuzu ayarlanır. Bir tavada tereyağı eritilip, kırmızıbiber eklenir. Çorbanın üzerine biberli yağ eklenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment