Thursday, August 8, 2013

BALIK ÇORBASI





balik corbasi 1


Birçoğumuz Balık çorbasını içmemişizdir. Bende hiç tatmadan sevmediğimi söylüyordum ama geçtiğimiz Kış ayında denedim ve beğendim. Bazen önyargılı yaklaşmanın doğru olmadığını bir kez daha anladım.

Sevgili Zeyneb Duran'a tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz; ellerinize sağlık:))

BALIK ÇORBASI



MALZEMELER:

1 adet çupra

2 adet havuç

2 adet mantar

1 adet kereviz

1 adet patates

1 adet soğan

5 diş sarımsak

2-3 adet defne yaprağı

1 kutu krema(200 ml)

YAPILIŞI:

Havuçları verev julyen,mantarı ince,kerevizide yemeklik patates şeklinde ama ince,patates ve soğanıda küp doğrayın.sarımsakları 2-3e bölün.kerevizin yeşil sapını incecik doğrayın.hepsini aynı anda kavurmaya başlayın.içine hem tane hem toz karabiber,tuz ve 2-3 ad.defne yaprağını atın.malzemeler kavrulunca 1 lt.kadar su ekleyin.havucun pişmesi biraz geş oluyor.malzemelerin %60-70i pişince pulları ve içi temizlenip yıkanmış balığı 4-5e bölüp içine atalım.10-15 dk.sonra altını kapatıp içinden balığı alalım.başka bir tencerede 1 kase unu tereyağıyla kavuralım.tuzunu ekleyelim.unun çok fazla kavrulmasını beklemeden yeteri kadar suyunu ekleyelim.içine 1 kutu kremayı ekleyelim.kaynamasını beklemeden balıklı suyu tanesinden süzerek içine dökelim.içine karabiber ekleyelim kıvamı çok cıvık olmayacak.içinden çıkardığımız balığı kılçıklarından temizleyip elle parçalayıp çorbanın içine atın.çorba kaynadıktan sonra altını kapatabilirsiniz.arzuya göre üstüne tereyağda kırmızı biber yakabilirsiniz.

AFİYET OLSUN

-->

No comments:

Post a Comment