Monday, August 12, 2013

Analı Kızlı Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi Çorba Tarifleri



Analı Kızlı Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi Çorba Tarifleri


Malzemeleri


  • Yarım kilo çiğköftelik kıyma

  • 250 gram az yağlı kıyma

  • Bir kilo kemikli kuzu eti

  • 100 gram iri çekilmiş ceviz

  • 300 gram nohut

  • Yarım kilo köftelik bulgur

  • Üç tane büyük soğan

  • Bir çorba kaşığı domates salçası

  • Bir çorba  kaşığı tereyağı

  • 2 adet limon

  • Bir çorba kaşığı nane

  • Bir çay kaşığı tuz



Yapılışı


Akşamdan ıslatılmış nohut, et, biber, domates salçası ve küp şeklinde doğranmış 1 adet soğanı bir tencereye alın. Üzerini kapatacak kadar su ve tuz ilave ederek pişirin. Başka bir kapta az yağlı kıymayı suyunu bırakıncaya kadar kavurun. 






Küp şeklinde kesilmiş 2 adet soğanı da kıymaya ilave ederek kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve cevizi ilave edin ve soğumaya bırakın. Çiğköftelik kıyma, ince bulgur, tuz ve karabiberi az su ilavesiyle  macun kıvamına gelecek şekilde yoğurun. 






Hazırladığınız bu harcın bir kısmını ayırdıktan sonra misket büyüklüğünde köfteler yapın. Kalan kısmından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak içini oyduktan sonra içli köfte yapar gibi içine cevizli harçtan ilave ederek kapatın. 






Köfteleri bir süzgece alın. İçinde su kaynayan bir tencereye bu süzgeci yerleştirin. Bir süre haşladıktan sonra, daha önce hazırlamış olduğunuz salçalı et suyuna süzerek alın. 2 limonun suyunu sıkın. Tereyağını eritin, naneyi yağda biraz çevirin ve yemeğinizin üzerine döktükten sonra servis yapın.






No comments:

Post a Comment