MALZEMELER:
1 su bardağı badem
1.5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı süt
1 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
5-6 dal dereotu
üzeri için biraz karabiber
biraz kırmızıpul biber
YAPILIŞI:
Bademleri kaynar suya atıp bir iki dakika kaynatıp soğuk su dolu kaseye alın kabukları kabaracaktır elinizle kabuklarını soyun sonrada ister elinizle ister blenderda bademleri iri kalacak şekilde doğrayın ben elimle file badem gibi doğradım.Bir tencerede tereyağ ve unu biraz kavurun sonra su,süt,tavuksuyunu koyun topaklanırsa blenderdan çekin bademleri katın tuz ekleyip biraz pişirin pişmesine yakın dereotlarını içine doğrayın bir taşım kaynatıp altını kapatın servis kaselerine alıp kırmızıpulbiber ve karabiber serpip servis yapın.Afiyetolsun.
No comments:
Post a Comment