Wednesday, August 7, 2013

şehriyeli tavuk çorbası nasıl yapılır


27 Haziran 2010


sehriyeli tavuk corbasi nasil yapilir 1Haşlanmış tavuk eti ve suyu ile yaptığım bir kaç çeşit çorbadan biri, şehriyeli tavuk çorbası. Bu tarifte şehriye olarak arpa şehriye kullandım, bazen tel şehriye ile de yaparım. Şehriyeli çorbalar hemen yapılıp tüketilmesi gerekir. Çünkü çorba bekledikçe şehriye şişmeye başlar ve çorba hem lezzettinden, hem de görüntüsünden çok şey kaybeder. Nerde ise, tencere içerisinde kepçe oynamayacak şekilde katılaşır. Bu olumsuzlukların önüne geçmek için, şehriyeyi kavurmak en akıllıca yoldur. Kavrulmuş şehriye ile yapılan çorba ikinci güne de kalsa özelliğini kaybetmiyecektir. Kavurma işlemi bu tarifte olduğu gibi, ya da tava içerisinde şehriyeyi ayrıca kavurmaktır. Sultan, arpa şehriyeli tavuk çorbasını çoğu zaman bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım

haşlanmış tavuk but veya tavuk göğsü

iki kaşık zeytinyağ

iki kaşık arpa şehriye

karabiber, tuz

maydanoz, limon



Yapılması

etleri küçük parçalara ayırın

yağ içinde şehriye'yi hafif esmerleşinceye kadar kavurun

üzerine 6 bardak tavuk suyunu koyun ve kaynatın

ardından et, karabiber ve tuz'u katın, tuz'unu ayarlayın

orta ateşte şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirin

limon suyu ve maydanoz serpin, servis edin.

Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.

Sultan






No comments:

Post a Comment