Allah Ne Verdiyse
- ANASAYFA
- HAKKIMDA
- ILETISIM
- Değmesin Yağlı Boya
Sebzeli mercimek corbasi ( tabii bence )
Gönderen Allah ne verdiyse On 8 Ekim 2012 Pazartesi 17 yorum
hayirli aksamlar dostlar
biliyorum cok gec kaldi tarif bu gün icin ama inanin acak firsat bulabildim ve hemen tarifi verip kaciyorum
gerekli malzeme
1,5 su bardagi mercimek
1 orta boy kuru sogan
1 kücük havuc
1 adet kuru dolmalik biber
yarim kutu konserve domates
1 yumurta büyüklügünde patates
12 bardak et suyu
tuz karabiber
2 cay kasigi nane
2 yemek kasigi margarin
üzeri icin 2 kasik tereyag
2 cay kasigi nane
yapilisi
mercimegi yikayip düdüklü tenceresine koyun.
üzerine sogani , havucu patatesi temizleyip kusbasi dograyin
üzerine konserve domatesi bosaltip ve kuru biberi yikayip ilave edin
tuzu karabiberi naneyi koyun
et suyunu ilave edin .yanliz ilk etapda 10 bardak su ile pisirmenizi önerecegim .
cünki mercimegin türüne göre su miktari degisebilir .en son margarini eritmeden suya ilave edin.
düdüklünün kapagini kapatin yaklasik 15 dakika pisirin .(düdüklü tencere kullanmassaniz sayet süre uzayacak su miktarini sizin ayarlamaniz gerekecek )
mercimekler yumsayincaya kadar pisirmeniz gerekiyor
düsüklünün kapagini acip el blendirindan bir iki kez cekelim corbamizi cok fazla tutmayalimki rengi ve özü bozulmasin corbamizin mercimek oldugu belli olmali un corbasina dönmemeli corbamiz ;)
daha sonra biraz iri bir elekten süzelim
corba tenceremizi yikayip tekrar ocaga koyalim
öyle heryeri kirlenmis bir halde tekrar ocaga koymayin sakin cisssss önce göz unutmayin esinizde olsa o tencerenin etrafini öyle görmemeli tamam sustum
tencereye tereyagini koyup eritin kizarmaya baslayinca ocaktan cekip naneyi ekleyin naneler yanmasin acisina ihtiyacimiz yok kokusu lazim bize
cok sivri dilli oldum af ola
üzerine süzdügümüz corbamizi ilave edelim bir iki tasim kaynatalim koyulugunu arzumuza göre ayarlayalim ayirdigimiz iki bardak suyumuz bizi sicak beklemekte zaten
bencesi bu corbanin cok duru olmamali ..
yanliz unutulmamali limon girdigi anda corbaniz koyulasir onuda hesap edelim
sicak sicak kaselere boslatip üzerien pul biber ve nane serpistirelim limonu unutmak yok ama
afiyet olsun dualara talibim dostlar
Tweet
Pin It
No comments:
Post a Comment