Thursday, August 22, 2013

Patates corbasi


                                       patates corbasi 1


PATATES CORBASI-Alman usulü


Malzemeler


500 g patates


1 pirasa

50 g kereviz


1 l sebze suyu


tuz,karabiber,hintcevizi


biraz siviyag


Üzeri icin


Creme fraiche


( cig krema veya yogurt)


Yapilisi:


Kereviz ve patates soyulur küp küp kesilir.Pirasa ayiklanip ince ince dogranir.Tavaya yag konup kereviz ve pirasa biraz cevrilir.Patatesler ilave edilip sebze suyu,sebze bulyon tableti ile hazirlanan su ilave edilip sebzeler yumusayincaya kadar pisirilir.


El blenderi ile ezilir ve tel süzgeceten gecirilir.


Tuz ,karabiber hintcevizi ile tatlandirilir.


Corbayi ikram ederken üzerine bir kasik creme fraiche veya yogurt veya krema eklemeyi unutmayin.


Corbanizin kivami patatesin cinsine göre degisebilir.Ona göre suyunu ayarlayin.


Serap diyor ki: Üzerine cok ince kiyilmis taze sogan serpebilirsiniz.


No comments:

Post a Comment