Saturday, August 24, 2013

KIŞ SEBZE ÇORBASI


kis sebze corbasi 1


Öncelikle tüm blogcu arkadaşlarımın ve dostlarımın yeni yılını kutlar, 2010 senesinin herkese sevgi, saygı, kardeşlik duygularıyla barış içinde günler getirmesini dilerim.



Yeni yılın ilk iletisi olarak bu çorba yakışık alıyor mu bilmiyorum ama yeni yıla Mersin'den gelen kardeşim ve ailesi ile burdaki kızkardeşimle birlikte çok güzel bir gece geçirerek girdik. Üç günlük tatil boyunca da birlikte yedik, içtik, gezdik. Yılbaşı için özene bezene hazırladığım yemeklerin totoğraflarını çektim, bloğa da koyar sizlerle paylaşırım diyerek. Eşimin bir sürpriz yaparak bana yeni yıl hediyesi olarak aldığı dizüstü bilgisayara henüz alışamadığımızdan fotoğrafları yüklemeye çalışırken yanlışlıkla bütün fotoğrafları da sildik. Çok üzüldüm ama yapacak bir şey yok maalesef.
kis sebze corbasi 2

O gün için bir önceki iletimde gördüğünüz kütük pastadan (iyi ki onu önceden bilgisayara aktarmışım) ve doğum günü 29 Aralık olan kuzenim için yaptığım badem krokanlı çikolatalı pastanın yanı sıra hindi, bademli kestaneli iç pilav, mayonezinden dolayı çok ender yaptığım rus salatası, kereviz salatası, zeytinyağlı lahana sarması, zeytinyağlı enginar, börülce ve pek çok salata çeşidini farklı sunumlarla hazırlamıştım ama paylaşmak kısmet değilmiş. Sağlık olsun diyerek onca kalorili yiyeceklerden sonra artık sağlıklı beslenme zamanıdır diyerek yaptığım kış çorbasına geçeyim.


Çok az yağla yaptığım bu çorba özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak ve eminim ki hastalara da şifa olacaktır.


Malzemeler


1) Birkaç parça küçük doğranmış tavuk eti


2) 1 adet soğan


3) 1 orta boy kereviz


4) 1 adet orta boy patates


5) 1 dal pırasa


6) 150 gr. ıspanak yaprakları


7) Bir iki yaprak beyaz lahana


8) Yarım çay bardağı pirinç


9) 1 çorba kaşığı zeytinyağ


10) Tuz, çekilmiş tane karabiber

11) 1 adet küçük boy havuç



Yapılışı


1) Yağ tencereye konur ve küçük doğranmış tavuk parçaları ile soğan birlikte sotelenir.


2) Üzerine 6-7 bardak kaynamakta olan su ilave edilip sert olan sebzelerden başlanarak ıspanak hariç bütün sebzeler sırasıyla tencereye eklenir. (Ispanak çok çabuk pişeceği için, bütün sebzeler piştikten sonra indirmeye yakın ilave edilecek)


3) Bu aşamada pirinci de eklenip pirinçler uzayıp ve sebzeler de pişene kadar orta ateşte kaynamaya bırakılır. Ocağı kapatmaya yakın ıspanaklar da ilave edilip tuz ve karabiberi de eklenir.


4) Ben terbiye yapmadım. Siz isterseniz bir yumurta sarısı ve yarım limon suyu ile terbiye yaparak servis edebilirsiniz.




kis sebze corbasi 3

Afiyet olsun,


Ağız tadınızın eksik olmadığı sağlıklı, mutlu ve bereketli bir sene dilerim.



No comments:

Post a Comment