Tuesday, August 6, 2013

Kefal Çorbası Tarifi


















SEBZELİ  KEFAL ÇORBASI






kefal corbasi tarifi 1
MALZEMELER

1 Adet kefal baligi

1 Adet havuç

1 Adet patates

1 Adet kereviz

4-5 Adet defne yapragi

1 Çorba kasigi salça

1 Demet maydanoz

1 Adet limon

2 Çorba kasigi un (tepeleme)

1-2 Çorba kasigi tereyagi veya margarin

1 Adet sogan

YAPILIŞI

Tencereye yagi alip, eritin. Sogani yemeklik dograyip, ilave edin.

Soganlar pembelesene dek kavurun. Patates, havuç ve kerevizin kabuklarini

soyup, findik iriliginde dograyin. Sebzeleri de tencereye aktarip, ara sira

karistirarak sote edin. Sebzeler yumusamaya baslayinca tencereye yeterince

su, salça ve tuz ilave edin. Kefalin kafasini ve iç organlarini temizleyip, özenle

yikayin. 2 santim eninde yuvarlak dilimler halinde kesin.(bel kemigini çikarmadan)

Tencereye iri dogradiginiz balik parçalarini da ilave ederek agir ateste

baliklar ve sebzeler yumusayana dek pisirip, tencereyi atesten alin.

Çorbanin suyunu delikli süzgeçten geçirin.(sebzeler tadini baliga verdigi

için sebzelerin posali kismini kullanmaya gerek kalmaz) Tereyagini eritip,

unu ilave edin. Un sararana dek kavurun. Bir Kepçe çorbanin suyundan ilave

edip, unu bulamaç haline getirip, tencereye aktarin. Bir Tasim kaynattiktan

sonra atesten indirin. Tabaklara birer dilim kefal koyup, üzerine çorbanin

suyundan bir kepçe gezdirin. Limon sikarak servis yapin.


No comments:

Post a Comment