Monday, August 5, 2013

Kayseri Çorbası



Kışı yaşadığımız bu günlerde içinizi ısıtacak oldukça basit yöresel bir çorba lezzetini sizlerle paylaşmak istiyoruz.Yapımı 15 dkınızı bile almayacak kıyma ve erişteyle lezzetlendirilmiş bu çorba tarifini yapınca vazgeçilmeyecek çorba lezzetlerinizden biri olacağına şimdiden söz veriyoruz :)










kayseri corbasi 1


Malzemeler:

Bir yumru kadar  kıyma

3 çorba k. erişte

1 adet limonun suyu

2 çorba k.tereyağ

1 çorba k.un

1 adet domates rendesi

1 çorba k.salça

tuz

nane,pul biber

Hazırlanışı:

İlk olarak tencereye tereyağımızı ekleyip eritelim içine kıymayıda koyarak iyice bir kavuralım.

Kıymayı iyice kavurduktan sonra domates rendesi,salça ve unuda ekleyerek 5 dk kadar kavuruyoruz .

Kavurma işleminden sonra azar aza tencerenin içine soğuk su ilave ederek karıştıra karıştıra açıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.

İyice kaynadıktan sonra nane ,pulbiber,tuz , limon suyu ve su bardağı kadar sıcak suyu ekliyoruz ve erişteleride ekleyerek eriştereler pişinceye kadar kaynatıyoruz.

Afiyet Olsun.



Bunu E-postayla GönderBlogThis!Twitter'da PaylaşFacebook'ta Paylaş


No comments:

Post a Comment