Tuesday, August 6, 2013

Fırında Kış Çorbası


firinda kis corbasi 1Soğuk bir haftanın ilk gününden merhaba. Buz gibi bir havada sıcacık bir çorba iyi olur diye düşündüm ve haftaya sıcacık bir çorba ile başlamak istedim. Kış sebzelerini içinde barındıran ve vitamin deposu olan bu çorba sunum şekli ile misafir sofralarınız için de bir alternatif olabilir. Afiyet olsun.

Malzemeler: (4 kişilik)

1 adet pırasa

2 adet havuç

1 adet kereviz

2 adet patates

1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye

5 yaprak ıspanak

2 yemek kaşığı maydanoz

1 yemek kaşığı salça

4 adet milföy hamuru

2 yumurta sarısı

Zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Hazırlanışı:

Zeytinyağı bir tencerede ısıtılır. Küçük küçük doğranmış pırasa içine konulur ve kararmadan kavrulur. Ardından küçük küçük doğranmış havuç, kereviz, patates eklenir ve birlikte çevrilerek karıştırılır. Küçük küçük doğranmış ıspanak, haşlanmış kuru fasulye ve maydanoz da tencereye konulur karıştırılır. En son olarak salça, tuz ve karabiber eklenir, birlikte iyice karıştırılır. 5 su bardağı sıcak su konulur ve pişmeye bırakılır. (Bu çorba için istediğiniz başka sebzeleri de ekleyebilirsiniz) Sebzeler yumuşayınca blender ile püre haline getirilir. Tencerede suyu ile birlikte 1, 2 dak. tekrar karıştırılarak pişirilir ve minik güveç kaplarına paylaştırılır.


firinda kis corbasi 2Milföy hamurları merdaneyle inceltilip, güveç kaplarının ağzını kapatıp, yanlarından sarkacak kadar genişletilir. Hamurun iki yüzüne de iyice çırpılmış yumurta sarısı sürülür ve güveç kabının ağzı kapatılıp, kenarları sıkıca bastırılır. Önceden ısıtılmış fırında 200 C’de milföy hamurunun üzeri kızarıp iyice kabarana kadar (yaklaşık 5-10 dak.) pişirilir. Hamurlar kızarıp, kabarınca fırından çıkarılır ve hamurlar sönmeden çorba hemen servis yapılır.



AFİYET OLSUN


No comments:

Post a Comment