Tuesday, August 20, 2013

Doyurucu lezzet: Salçalı Pirinç Çorbası




















Akşam yemeklerinize sıcak ve lezzetli bir başlangıç yapmak istiyorsanız et suyuyla da tatlandıracağınız bu lezzet tam ağzınıza layık!



doyurucu lezzet salcali pirinc corbasi 1



Malzemeler


6 su bardağı et suyu

1 çay bardağı pirinç

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber


Çorbanın tarifi


Pirinçleri bol suyla yıkayıp fazla suyunu süzdürün. Çorba tenceresine tereyağını alıp eritin. Üzerine pirinçleri ekleyip kısık ateşte üç dakika kavurun. Salçayı ilave edip iki dakika daha kavurmaya devam edin. Et suyu, tuz ve karabiberi tencereye ilave edin. Orta dereceli ateşte arada bir karıştırarak bir taşım kaynatın.


Pirinçler yumuşadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha kaynatın. Pişen çorbayı ocaktan indirip kâselere pay edin.


elmaelma.com




Bu yazı doyurucu lezzet salcali pirinc corbasi 2 kişi tarafından okundu.


No comments:

Post a Comment