Pazı pazardan sık sık aldığım bir sebze ama daha çok sarmasını, kavurmasını ya da yoğurtlusunu yaparım.
Geçen gün "bir de çorbasını yapayım, içinde pazıya çok yakışan bulgur olsun, bir parça tavuk eti bulunsun, üzerine de naneli biberli bir katık hazırlayayım" derken ortaya bu çorba çıktı.
Tadını çok beğendik, pazıyı seviyorsanız bu çorbayı da seversiniz.
Pazı ile hazırlanan tarifler dosyasını çok yakında yayınlayacağım.
"Afiyetle Kalın"
Malzemeler;
5 yaprak pazı,
2 yemek kaşığı pilavlık bulgur,
1 çay bardağı didilmiş tavuk göğsü,
1 su bardağı tavuk suyu,
1 adet küçük boy soğan,
1 yemek kaşığı salça,
Sıvı yağ, tuz.
Üzeri için;
2 yemek kaşığı tereyağ,
1 yemek kaşığı kuru nane,
1 çay kaşığı kırmızı pul biber.
TARİFİ;
Pazı yapraklarını yıkayın.
İnce ince doğrayıp, ince şeritleri de tekrar doğrayarak ufalayın.
Soğanı küçük küçük doğrayıp, sıvı yağda kavurun.
İçine salçayı ilave edip, ufakladığınız pazıyı da ekleyin.
3-4 dakika kavurduğunuz pazıların üzerine tavuk suyunu ve 3 su bardağı su ilave edin.
Bulguru ayıklayıp, yıkayıp, tencereye ilave edin.
Varsa tavuk göğsünü tiftikleyerek çorbaya ilave edin.
Tuzunu da ilave edip, pişirmeye başlayın.
Bulgur piştiği zaman çorbanız pişmiş demektir.
Üzerinin katığını yapmak için, tereyağını el tavasınında eritin.
İçine kuru nane ve pul biberi ekleyin.
Tereyağ yanmadan hemen ocaktan alıp, çorbanın üzerine dökün.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Atatürk Arboretumu'nda ki gezimizin son bölümünde bol bol çiçek resmi resmi var.
Bakınız; Muhterem'le Geziye-Atatürk Arboretumu-İlkbahar (4)
No comments:
Post a Comment